Hvis I er nået så langt som at booke på vores hjemmeside, ved I sikkert allerede nok om Bornholm til at motivere jeres besøg. Men her deler vi nogle nyttige ressourcer til dem, der er nysgerrige efter at lære mere, og en liste over vores personlige anbefalinger. Hop herhen for at se en liste over vores yndlingsting at gøre med børn.

Bornholmske turistguider

Vidste I, at magasinet Travel + Leisure nominerede Bornholm som verdens bedste ø i 2018? Nu gør I det.

Besøg Destination Bornholm for godt præsenteret inspiration til, hvad I skal lave, mens I er her.

Og tag et kig på en gammeldags hjemmeside med en masse info.

Hvis I endnu ikke er overbevist om, at I bør besøge Bornholm, så lad denne side overtale jer.

For inspiration til dagsture og hvordan I kan udnytte den smukke natur, så klik her og her.

Download en brochure om Bornholms 21 cykelstier her. For en interaktiv guide om de bedste cykelruter, klik her.

Når I ankommer, kan I personligt få mere information i Bornholms Velkomstcenter i Rønne. Der er også turistinformationer i Nexø, Gudhjem og Allinge. Vi har også et udvalg af brochurer i vores cafe, og kommer gerne med anbefalinger under jeres ophold.

Vores anbefalinger

Vi flyttede til Bornholm i 2018, og har travlest i sommersæsonen, hvor det meste er åbent. Så vi mangler endnu at opleve mange af Bornholms mange sommertilbud. Når det er sagt, så er her nogle ting, vi elsker at lave på øen:

Vandretur ved ruinerne af Hammershus. Lær om fæstningens forunderlige historie i det stilfulde nye besøgscenter. Tag også en tur til Hammerhavn for at se Hammershus i frøperspektiv, eller nyd en is eller sandwich, mens I kigger ud over vandet.

Spil minigolf med en kold øl på en smukt anlagt bane, hvor hvert hul gengiver et af Bornholms foretrukne turiststeder i miniature. Skulle vejret drille, kan I også spille indendørs hos Juhls Minigolf i Rønne. Her er desuden restaurant til de sultne.

Tag med Christiansøfarten fra Gudhjem til søfæstningen Christiansø og Frederiksø. Planlæg i forvejen, og I kan campere natten over. Der er også mulighed for at leje værelser på øen.

Sejl med M/S Thor fra Gudhjem for at opleve udsigten over Bornholm fra vandet og høre fabelagtige historier, I ellers ville være gået glip af.

Tag en vandretur i Ekkodalen og opbyg appetitten til at spise en gigantisk Genlyds-tartellet Ekkodalshuset (reservation anbefales). Ekkodalshuset har desuden opbygget et stort og stærkt navn som koncertarrangør, og har rigtig gode musiknavne sommeren igennem.

Syng med sammen med den islandske musiker Siggi Björns, som spiller op med en mængde evergreens på Bakkarøgeriet flere gange ugentligt, mens I spiser restaurantens røgvarer, eller måske helstegt pattegris.

Besøg Frue Due i Snogebæk for et udvalg af vintagelamper, design og interiør. Eller nyd en frisklavet kop kaffe i stilfulde omgivelser.

Køb kunst (ofte af Bornholmske kunstnere) fra den imponerende samling, som er kurateret af Art Box Bornholm i Svaneke.

Find en fabelagtigt sjov gave blandt kollektionen af trykte fiskeartikler hos Jolly Fishface. Hvis I er så heldige, som vi har været, kan I se live fisketrykningsdemoer.

Nogle af vores yndlingsting at lave MED BØRN:

Klatre rundt i sandklitterne ved Dueodde, og beløn jer selv med en softice på Krølle Bølle Kiosken bagefter. Hvis der falder sne om vinteren, er klitterne også alle tiders kælkebakke!

Lad børnene brænde energi af på den indendørs legeplads, Værftet, på Nexø havn (tag jeres egen mad, hvis I ønsker det; drikkevarer og snacks kan købes). Her er desuden indendørs skaterbane til de større børn.

Forkæl dem med en legedag i den gamle forlystelsespark, zoologiske have og vandland Brændesgaardshaven nær Paradisbakkerne.

Oplev dyrene på nært hold, være med til at malke gederne og fodre griserne, picnic og lege i haven, og spise lækker is lavet af gedemælk hos Lykkelund Gedemejeri i Østerlars (tæt ved andre sjove steder som Bornholms Middelaldercenter, BornPark minigolf, og Østerlars Rundkirke).

Kig på dinosaurusknogler og lav naturvidenskabelige ting på Natur Bornholm i Aakirkeby.

Bevæge dig mellem sommerfugle og andre finurlige væsener (udover de andre besøgende) i Nexøs sommerfuglepark.

Udforsk de tyske bunkere tæt på Dueodde med en lommelygte i hånden. I kan få adgang til dem på hver side af Skrokkegårdsvejen; den ene på Østre Fort-Alle 15 og den anden på H.C. Møllersvej 6.

Picnic og udforsk stedet for Bornholms største jernalderfæstning, Ringborgen Rispebjerg, kun 3,6 km fra Myregaard.

Besøg legepladsen ved Bækkely, en kort gåtur fra Snogebæk Strand.

Kør til enden af Udegårdsvejen til den børnevenlige sandstrand med solcreme og skovl, og slap af mens børnene leger! Her er der også et å-udløb, hvor der er masser af haletudser om foråret.

Nyd en kold drink og en liggestol i Myregaards have, mens ungerne går bananas på trampolinen!

Vores søn Henry hos Lykkelunds Gedemejeri